Honden

Voor bijna iedere hond is een trimbeurt aan te raden. Tijdens de trimbeurt wordt er goed gekeken naar de vachtconditie van de hond. Ook in de winter kan uw hond gewoon naar de trimsalon, vaak kan de vacht dan wat langer blijven. Maar de meeste honden hebben meer last van vocht dan van de kou want een langere vacht blijft  langer nat en dus koud. In de zomer kan de vacht ook niet te kort omdat de hond dan geen bescherming heeft tegen de schadelijke zonnestralen. Ze kunnen dan dus verbranden.

Puppy’s

Vanaf het moment dat de pup volledig is beschermd door de vaccinaties zijn ze welkom in de trimsalon. De eerste kennismaking tot 16 weken is dan ook altijd gratis en is bedoeld om de pup kort kennis te laten maken met de trimsalon, trimtafel, borstels en alle geluiden die er bij horen. Ook de nageltjes worden geknipt als dit nodig is. Verder wordt alles even gecheckt zodat de eerste kennismaking een leuke ervaring is voor de pup. Ook krijgt u tips mee voor de verdere vachtverzorging van de pup.

WAS/BLAAS METHODE

Dit is zeer geschikt voor honden die erg verharen, rassen met een dubbele vacht. Zoals berner Senner’s , labradors , Duitse herders. De vacht wordt eerst goed gewassen dit moet ook een tijdje intrekken zodat de oude haren zich goed volzuigen met het water, veel zal dan al loslaten. De rest wordt met de waterblazer uit de vacht geblazen. Nog even alles nalopen met een grove kam en het resultaat is een mooie luchtige glanzende vacht.

KNIPPEN/EFILEREN

Honden met een stevige en /of krulvacht worden vaak geknipt, de vacht wordt dan ingekort of in model geknipt met een schaar of effileer schaar.

PLUKKEN

Bij het plukken worden de loszittende dekharen van ruwharige vachten verwijderd, hierdoor krijgt de nieuwe vacht ruimte om zich goed te ontwikkelen. Het is dan ook erg belangrijk dat de vacht goed plukrijp is om de vacht en huid zo min mogelijk te irriteren. Dit zal de hond dan ook geen pijn doen.

SCHEREN

Hierbij wordt de vacht ingekort door middel van een tondeuse. Het lijf wordt dan stuk korter geschoren en de rest in model geknipt. Maar soms zijn er zulke grote ernstige klitten/vilt dat de enige optie kort scheren is. Voor de hond is dit veel prettiger en de vacht groeit weer mooi terug.

TRIMBEHANDELING

Een trim beurt is altijd inclusief:


  • nagels knippen ( indien nodig )
  • wassen en drogen
  • controle gebit, oren, ogen
  • controle vacht op ongedierte


    Afspraken dienen 24 uur van te voren geannuleerd te worden anders wordt de ingeplande trimbeurt in rekening gebracht.

Prijslijst

Wassen klein€15,00
Wassen middel€25,00
Wassen groot€30,00
(De hond wordt dan alleen gewassen er zit geen verdere behandeling bij)
Borstelen klein€10,00
Borstelen middel€15,00
Borstelen groot€25,00
(De hond wordt alleen uitgeborsteld er zit geen verdere behandeling bij)
Chihuahua €35,00
Yorkshire terrier€45,00
Jack Russel€45,00
Jack Russel plukken€50,00
Teckel plukken€50,00
Boomer€50,00
Keeshond klein€50,00
Poedel klein€55,00
Kooiker€45,00
Keeshond middel€55,00
Border collie€50,00
Friese stabij€50,00
Labrador€50,00
Golden Retriever€55,00
Drentse patrijs€55,00
Heidewachtel€55,00
Schotse collie€60,00
Duitse herder€60,00
Poedel middel€65,00
Keeshond groot€70,00
Husky€75,00
Samojeed€75,00
Poedel groot€75,00
Berner Senner€90,00
Dit zijn de meest voorkomende rassen in mijn trimsalon, staat uw ras er niet bij vraag dan naar de mogelijk heden/prijzen.
Puppy kennismaking gratis
Nagels knippen€ 10,00
Vlooienbehandeling€ 15,00